Sticky chicken med sesamfrön och mangosalsa
Laktosfri

Sticky chicken

med sesamfrön och mangosalsa
4.31 (61)
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
Mango
1 st
Rödlök
1 st
Koriander
20 g
Lime
1 st
Chili flakes
Salt
Kycklinglårfilé
300 g
Majsstärkelse
1 påse
Olja
Soja- och ingefärssås
1 förp
(Sojabönor, Vete)
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Jasminris
135 g
Chilimajonnäs
½ förp
(Ägg, Senap)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
762 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
86 g
Protein:
39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Skala mango. Tärna mango smått. Finhacka rödlök. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål. Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Tillsätt skal och pressad saft från hela limen till skålen. Smaka av med salt och chiliflakes.
 Dela varje kycklinglårfilé i ca 4 bitar. Skär inte bort fettet, det smälter i pannan och ger god smak. Lägg kycklingen i en bunke och tillsätt majsstärkelse. Blanda runt.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna eller wok och tillsätt kycklingen. Stek ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Tillsätt soja- och ingefärssås och sesamfrön till stekpannan. Fortsätt steka 1-2 min tills det mesta av vätskan har kokat bort och kycklingen är klibbig.
Servera sticky chicken med mangosalsa, chilimajonnäs och jasminris.
Smaklig måltid!