Soja- och ingefärsbakad kolja med limemajonnäs och pak choy
Utan gluten
Laktosfri

Soja- och ingefärsbakad kolja med limemajonnäs och pak choy

3.98 (357)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
Lime
½ st
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Salt
Svartpeppar
Ingefära
½ bit
Koljafilé
300 g
(Fisk)
Japansk sojasås
1 msk
(Sojabönor)
Flytande honung
1 msk
Limesaft
½ st
Salt
1 ½ krm
Svartpeppar
Rödlök
½ st
Pak choy
1 förp
Olja
Japansk sojasås
1 msk
(Sojabönor)
Jasminris
150 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
662 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
77 g
Protein:
39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet från hela. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Skär rödlök och pak choy i mindre klyftor.
Blanda majonnäs med det rivna limeskalet i en liten skål. Smaka av med limesaft från halva limen (ca 2 tsk), salt och lite nymald svartpeppar. 
 Blanda riven ingefära med japansk soja, flytande honung och pressad saft från resten av limen i en skål. Skär koljafilé i portionsbitar. Krydda fisken med salt och lite nymald svartpeppar. Pensla sojablandningen på fisken och lägg i en smord ugnsform. Tillaga mitt i ugnen ca 7 min, tills fisken är klar. 
 Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs pak choy och rödlök ca 3 min. Tillsätt japansk soja och fräs ytterligare ca 1 min. 
Servera soja- och ingefärsbakad kolja med pak choy och en klick limemajonnäs. 
Smaklig måltid!