Utan gluten
Laktosfri
Soja- och ingefärsbakad kolja med limemajonnäs och pak choy
3.98 (357)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sojabönor·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olja
- salt
- svartpeppar
Lime
½ st
Majonnäs
½ dl
Salt
Svartpeppar
Ingefära
½ bit
Koljafilé
300 g
Japansk sojasås
1 msk
Flytande honung
1 msk
Limesaft
½ st
Salt
1 ½ krm
Svartpeppar
Rödlök
½ st
Pak choy
1 förp
Olja
Japansk sojasås
1 msk
Jasminris
150 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 662 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 77 g
- Protein:
- 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet från hela. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Skär rödlök och pak choy i mindre klyftor.
Blanda majonnäs med det rivna limeskalet i en liten skål. Smaka av med limesaft från halva limen (ca 2 tsk), salt och lite nymald svartpeppar.
Blanda riven ingefära med japansk soja, flytande honung och pressad saft från resten av limen i en skål. Skär koljafilé i portionsbitar. Krydda fisken med salt och lite nymald svartpeppar. Pensla sojablandningen på fisken och lägg i en smord ugnsform. Tillaga mitt i ugnen ca 7 min, tills fisken är klar.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs pak choy och rödlök ca 3 min. Tillsätt japansk soja och fräs ytterligare ca 1 min.
Servera soja- och ingefärsbakad kolja med pak choy och en klick limemajonnäs.
Smaklig måltid!