Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitvinsvinäger
- olivolja
- socker
- salt
- vatten
Gazpacho
Rödlök
½ st
Tomat
2 st
Röd paprika
1 st
Vitvinsvinäger
½ msk
Olivolja
1 msk
Socker
1 tsk
Salt
1 krm
Tomatsoppa (Mjölk, Laktos)
1 förp
Chili flakes
Vatten
Tillbehör
Surdegspavé (Vete)
2 st
Svarta bönor
1 förp
Fetaost (Mjölk)
50 g
Bladpersilja
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 507 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 61 g
- Protein 18 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Värm surdegspavé mitt i ugnen enligt anvisning på förpackningen.
- Gazpacho: Klyfta rödlök, tomat och röd paprika. Lägg allt i en mixerbunke och mixa försiktigt med stavmixer till en slät soppa.
- Tillsätt vitvinsvinäger, olivolja, socker och salt. Rör ner väl kyld tomatsoppa. Smaka av med lite salt och chili flakes. Späd eventuellt med lite vatten till önskad konsistens.
- Tillbehör: Häll av och skölj svarta bönor. Lägg upp bönor och smulad fetaost i skålar.
- Finhacka bladpersilja och strö över soppan. Servera gazpachon kall (eller värm hastigt i en kastrull) tillsammans med nygräddat bröd. Toppa med smulad fetaost och svarta bönor.