Sesamstekt torsk med teriyakisås, grönsaker och jasminris
Laktosfri

Sesamstekt torsk med teriyakisås, grönsaker och jasminris

3.32 (76)
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • olja
Bananschalottenlök
1 st
Gurka
1 st
Röd paprika
1 st
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Sesamfrön
1 msk
(Sesamfrön)
Olja
Jasminris
135 g
Teriyakisås
1 förp
(Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 550 kcal
  • Fett: 12 g
  • Kolhydrater: 73 g
  • Protein: 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skiva schalottenlök tunt. Skär gurka och röd paprika i mindre bitar. Lägg allt i separata skålar eller blanda allt med olivolja, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar i en salladsskål.
 Skär torskfilé i portionsbitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg sesamfrö på en tallrik och vänd fisken i sesamfröna. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek fisken ca 3 min per sida, tills den är klar.
Servera sesamstekt torsk med grönsaker, jasminris och en teriyakisås. 
Smaklig måltid!