Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- salt
- svartpeppar
- olivolja
Rostade kikärtor
Kikärtor
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Rökt chilikrydda
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Olivolja
1 tsk
Saffransbulgur
Bulgur (Vete)
125 g
½ påse
Saffran
1 förp
Citron
½ st
Bladpersilja
5 g
Babyspenat
30 g
Snackoliver
1 förp
Salt
Svartpeppar
Auberginekräm
Aubergine
1 st
Olivolja
1 + 3 tsk
Vitlök
1 klyfta
Citron
½ st
Bladpersilja
10 g
Salt
Labne
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Bladpersilja
5 g
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 536 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 53 g
- Protein 19 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Förberedelser: Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Spara skalet till steg 7. Grovhacka all bladpersilja.
- Rostade kikärtor: Häll av kikärtor och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Strö över rökt krydda, lite salt och nymald svartpeppar. Ringla över olivolja. Rosta i mitten av ugnen ca 25 min.
- Auberginekräm: Halvera aubergine på längden och lägg i en ugnsform. Ringla över 1 tsk olivolja och krydda med lite salt. Rosta i nedre delen av ugnen ca 25 min.
- Saffransbulgur: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen, men byt ut saltet mot grönsaksbuljong samt tillsätt saffran.
- Strimla babyspenat. Halvera kalamataoliver. Lägg allt i en bunke. Blanda ner bladpersilja, saffransbulgur och pressad citronsaft. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Lägg upp saffransbulgurn på ett fat.
- Auberginekräm: Skrapa ur fruktköttet från den rostade auberginen och lägg i en mixerbunke. Tillsätt pressad vitlök, citronskal, citronsaft och resten av olivoljan. Mixa till en kräm med stavmixer. Tillsätt bladpersilja. Smaka av med lite salt.
- Labne: Blanda matyoghurt, pressad vitlök och bladpersilja i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera saffransbulgur toppad med rostade kikärtor, auberginekräm och labne.