Röd kikärtscurry med kokosmjölk och koriander
20-30
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Röd kikärtscurry med kokosmjölk och koriander

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • neutral olja
    • vatten
    • socker
    • salt

    Röd kikärtscurry

    champinjoner
    Champinjoner
    125 g
    rödlök
    Rödlök
    ½ st
    ingefära
    Ingefära
    ½ bit
    kikärtor
    Kikärtor
    1 förp
    Neutral olja
    röd currypasta
    Röd currypasta
    1 - 2 msk
    Vitlök
    2 klyfta
    coconut cream
    Coconut cream
    1 förp
    Vatten
    2½ dl
    Socker
    ½ tsk
    grönsaksbuljong
    Grönsaksbuljong
    ½ påse
    röd paprika
    Röd paprika
    1 st
    lime
    Lime
    ½ st
    Salt

    Till servering

    jasminris
    Jasminris
    135 g
    lime
    Lime
    ½ st
    koriander
    Koriander
    10 g
    Näringsvärde per portion
    • Energi 556 kcal
    • Fett 16 g
    • Kolhydrater 85 g
    • Protein 18 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Tips från kocken:

    Tänk på att currypastan är stark. Smaka dig fram till lagom hetta!

    1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
    2. Röd kikärtscurry: Kvarta champinjoner. Skär rödlök i tunna klyftor. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Häll av och skölj kikärtor.
    3. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs svamp, lök, ingefära, röd currypasta och pressad vitlök ca 3 min.
    4. Tillsätt kikärtor, coconut cream, vatten, socker och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 5 min.
    5. Strimla röd paprika. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Rör ner paprika, limeskal och pressad limesaft i grytan. Smaka av med lite salt.
    6. Skär resten av limen i klyftor och grovhacka koriander. Toppa kikärtscurryn med koriander och servera med jasminris och limeklyftor.