Pulled chicken burger med coleslaw och chilipicklad gurka

Pulled chicken burger

med coleslaw och chilipicklad gurka
3.91 (202)
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • ättiksprit (12%)
  • vatten
  • salt
  • ketchup
  • olja
  • flytande honung
  • tomatpuré
  • rödvinsvinäger
  • vitlök
  • svartpeppar
Gurka
½ st
Socker
2 msk
Ättiksprit (12%)
3 msk
Vatten
4 msk
Chili flakes
2 krm
Salt
½ tsk
Kycklingfilé
300 g
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Ketchup
2 msk
Japansk sojasås
2 msk
(Sojabönor)
Olja
1 msk
Flytande honung
1 tsk
Tomatpuré
½ msk
Rödvinsvinäger
½ msk
Spiskummin
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Vitkål
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Dijonsenap
1 msk
(Svaveldioxid, Senap)
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Hamburgerbröd
2 st
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 580 kcal
  • Fett: 18 g
  • Kolhydrater: 57 g
  • Protein: 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Häll socker, ättiksprit, vatten, chili flakes och salt i en liten kastrull. Värm upp tills sockret löser sig och dra åt sidan. Skiva gurka i ca ½ cm tjocka skivor. Lägg i en liten skål och häll över den varma lagen. Låt stå till servering.
 Lägg kycklingfilé i en kastrull och fyll på med vatten så det täcker. Tillsätt smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 17 min, tills kycklingen är helt genomkokt (innertemp 72°C). Lägg över kycklingen på en tallrik och dra sönder den med två gafflar.
 Lägg ketchup i en liten kastrull. Vispa ner japansk soja, neutral olja, flytande honung, tomatpuré, rödvinsvinäger, spiskummin, chili flakes, pressad vitlök och nymald svartpeppar. Låt koka ihop ca 2 min. Blanda såsen med pulled chicken.
Skiva vitkål tunt och lägg i en bunke. Blanda ner salt, nymald svartpeppar, dijonsenap och matyoghurt.
Hetta upp en stekpanna utan stekfett och rosta hamburgerbröden på snittytan några sekunder tills de fått en gyllene färg.
Fyll nyrostade hamburgerbröd med pulled pork, coleslaw och chilipicklad gurka.
Smaklig måltid!