Laktosfri
Löpefri
Pasta med paprikapesto, ruccola och pinjenötter
4.15 (165)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Röd paprika
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Pinjenötter
20 g
Formaggio
45 g
Röd chili
½-1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Casarecce
200 g
Pinjenötter
20 g
Formaggio
45 g
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 740 kcal
- Fett: 31 g
- Kolhydrater: 81 g
- Protein: 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera och kärna ur röd paprika. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills paprikan mjuknat och fått färg.
Koka casareccepasta enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl av pastavattnet till steg 6.
Hetta upp en torr stekpanna och rosta alla pinjenötter tills de fått fin färg. Passa noga så de inte bränns!
Finriv formaggio. Kärna ur och skiva röd chili och vitlök. Lägg allt i en mixerbunke och tillsätt hälften av den rostade paprikan, pinjenötter, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa slätt.
Skär resten av paprikan i bitar. Blanda pastan med rostad paprika, paprikapesto och det sparade pastavattnet.
Hyvla formaggio tunt. Servera pastan toppad med ruccola, hyvlad formaggio och pinjenötter.
Smaklig måltid!