Pasta med grekisk köttfärssås och fetaost
Nytt recept
Under 25 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Nötfärs
250 g
Kons. körsbärstomater
1 förp
Tomatpuré
½ msk
Torkad oregano
½ msk
Balsamvinäger
1 tsk
Köttbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar
Linguine
200 g
Röd paprika
1 st
Fetaost
50 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 756 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 89 g
- Protein:
- 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Skär röd paprika i stavar och lägg i en skål.
Klyfta bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Bryn lök, pressad vitlök och nötfärs ca 3 min.
Tillsätt konserverade körsbärstomater, tomatpuré, torkad oregano, balsamvinäger och smulad köttbuljong. Sjud ca 6 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera grekisk köttfärssås med nykokt linguine toppad med smulad fetaost. Servera med paprikastavar.
Smaklig måltid!