Paprikasoppa med Tanelliost och vitlöksbröd
20-30
0,6 kg CO2e
Vegetariskt

Paprikasoppa med Tanelliost och vitlöksbröd

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • bakplåtspapper

Paprikasoppa

röd paprika
Röd paprika
2 st
gul lök
Gul lök
1 st
Olivolja
1 msk
krossade tomater
Krossade tomater
1 förp
Vatten
4 dl
Vitvinsvinäger
½ msk
paprikapulver
Paprikapulver
1 tsk
torkad oregano
Torkad oregano
1 tsk
chili flakes
Chili flakes
2 krm
grönsaksbuljong
Grönsaksbuljong
1 påse
Vitlök
1 klyfta
Tanelli hårdost
Tanelli hårdost (Mjölk, Laktos)
2 st
matyoghurt
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
½ dl
Salt
Svartpeppar

Vitlöksbröd

Surdegspavé (Vete)
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Salt
torkad oregano
Torkad oregano
½ tsk

Till servering

matyoghurt
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
½ dl
bladpersilja
Bladpersilja
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 488 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 54 g
  • Protein 17 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Förberedelser: Klyfta röd paprika och gul lök.
  3. Paprikasoppa: Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs paprika och lök ca 4 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, vitvinsvinäger, paprikapulver, torkad oregano, chili flakes, grönsaksbuljong och pressad vitlök. Koka upp och sjud ca 8 min.
  4. Vitlöksbröd: Dela surdegspavé på hälften. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och gnid in brödets snittyta med pressad vitlök, olivolja, salt och torkad oregano. Rosta i mitten av ugnen ca 7 min.
  5. Paprikasoppa: Finriv Tanelli hårdost. Tillsätt ost och matyoghurt till soppan och mixa slät med stavmixer. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Strimla bladpersilja. Ringla ner lite matyoghurt och strö lite persilja över soppan. Servera med vitlöksbröd.