Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
- vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- bakplåtspapper
Paprikasoppa
Röd paprika
2 st
Gul lök
1 st
Olivolja
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
4 dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Paprikapulver
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Grönsaksbuljong
1 påse
Vitlök
1 klyfta
Tanelli hårdost (Mjölk, Laktos)
2 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
½ dl
Salt
Svartpeppar
Vitlöksbröd
Surdegspavé (Vete)
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Salt
Torkad oregano
½ tsk
Till servering
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
½ dl
Bladpersilja
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 488 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 54 g
- Protein 17 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Förberedelser: Klyfta röd paprika och gul lök.
- Paprikasoppa: Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs paprika och lök ca 4 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, vitvinsvinäger, paprikapulver, torkad oregano, chili flakes, grönsaksbuljong och pressad vitlök. Koka upp och sjud ca 8 min.
- Vitlöksbröd: Dela surdegspavé på hälften. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och gnid in brödets snittyta med pressad vitlök, olivolja, salt och torkad oregano. Rosta i mitten av ugnen ca 7 min.
- Paprikasoppa: Finriv Tanelli hårdost. Tillsätt ost och matyoghurt till soppan och mixa slät med stavmixer. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Strimla bladpersilja. Ringla ner lite matyoghurt och strö lite persilja över soppan. Servera med vitlöksbröd.