Laktosfri
Pankostekt lax med bulgur
och thailändsk örtsallad4.23 (75)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Selleri·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vitlök
- socker
- salt
- vetemjöl
- ägg
- olja
Bulgur
100 g
Röd chili
1 st
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 msk
Lime
1 st
Fisksås
1 ½ msk
Selleristicks
100 g
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Mynta
20 g
Laxfilé
300 g
Salt
½ tsk
Vetemjöl
Panko
Ägg
1 st
Olja
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 666 kcal
- Fett: 28 g
- Kolhydrater: 62 g
- Protein: 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka röd chili och vitlök. Mortla ihop röd chili, vitlök och socker i en mortel. Blanda ner pressad saft från limen och fisksås. Har ni ingen mortel så går det bra att blanda allt i en liten skål.
Finstrimla selleristicks och bananschalottenlök. Skär tomat i mindre bitar. Blanda alla grönsaker med hälften av dressingen. Plocka bladen från mynta. Vänd ner i salladen precis innan servering.
Skär bort skinnet från laxen. Skär sedan laxen i bitar, ca 3x3 cm. Krydda med salt.
Häll upp vetemjöl, panko och uppvispat ägg på tre separata tallrikar. Vänd laxen först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko. Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Stek eller fritera fisken runt om, ca 4 min. Låt rinna av på lite hushållspapper.
Servera pankostekt lax med thailändsk örtsallad, kokt bulgur och resten av nuoc cham-dressingen.
Smaklig måltid!