Pankostekt lax med bulgur och thailändsk örtsallad
Laktosfri

Pankostekt lax med bulgur

och thailändsk örtsallad
4.23 (75)
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • olja
  • salt
  • socker
  • vetemjöl
Bulgur
125 g
(Vete)
Röd chili
1 st
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 msk
Lime
1 st
Fisksås
1 ½ msk
(Fisk)
Selleristjälk
2 st
(Selleri)
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Mynta
20 g
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Salt
½ tsk
Vetemjöl
(Ägg)
Panko
(Vete)
Ägg
1 st
(Ägg)
Olja
Näringsinnehåll per portion
Energi:
697 kcal
Fett:
33 g
Kolhydrater:
59 g
Protein:
40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka röd chili och vitlök. Mortla ihop röd chili, vitlök och socker i en mortel. Blanda ner pressad saft från limen och fisksås. Har ni ingen mortel så går det bra att blanda allt i en liten skål.
Finstrimla selleristicks och bananschalottenlök. Skär tomat i mindre bitar. Blanda alla grönsaker med hälften av dressingen. Plocka bladen från mynta. Vänd ner i salladen precis innan servering.              
Skär laxen i bitar, ca 3x3 cm. Krydda med salt. 
Häll upp vetemjöl, panko och uppvispat ägg på tre separata tallrikar. Vänd laxen först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko. Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Stek eller fritera fisken runt om, ca 4 min. Låt rinna av på lite hushållspapper.
Servera pankostekt lax med thailändsk örtsallad, kokt bulgur och resten av nuoc cham-dressingen.
Smaklig måltid!