Pannbiff med ugnsstekt kål och potatismos

Pannbiff med ugnsstekt kål

och potatismos
Nytt recept
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • olja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Blandfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Mospotatis
450 g
Mjölk
½-1 dl
(Mjölk)
Smör
1 msk
(Mjölk)
Salt
Rårörda lingon
100 g
Gul lök
1 st
Smör
1 msk
(Mjölk)
Strimlad vitkål
1 förp
Flytande honung
1 förp
Torkad timjan
1 förp
Salt
2 krm
Näringsinnehåll per portion
Energi:
755 kcal
Fett:
33 g
Kolhydrater:
82 g
Protein:
31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Skala mospotatis och koka i lättsaltat vatten.
 Strimla gul lök. Hetta upp smör i en stekpanna på medelvärme och fräs gul lök, strimlad vitkål, flytande honung, salt och torkad timjan ca 5 min. Lägg över i en ugnsform.
 Blanda ströbröd, mjölk, blandfärs, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Forma färsen till 2 pannbiffar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn biffarna ca 2 min per sida. Lägg biffarna ovanpå kålen. Tillaga klart mitt i ugnen ca 12 min, tills biffarna är helt genomstekta.
Värm mjölk och smör i en liten kastrull. Häll av och mosa potatisen med en elvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölkblandningen och vispa till ett mos, smaka av med salt.
Servera pannbiffar med ugnsstekt vitkål, potatismos och rårörda lingon.
Smaklig måltid!