Pannbiff med ugnsstekt kål och potatismos
Laktosfri

Pannbiff med ugnsstekt kål och potatismos

Rätten saknar betyg
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • olja
  • smör
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Blandfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Vitkål
300 g
Gul lök
1 st
Torkad timjan
1 krm
Flytande honung
1 förp
Mospotatis
400 g
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Smör
2 tsk
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Rårörda lingon
100 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 675 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 79 g
  • Protein: 31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Skala mospotatis och koka i lättsaltat vatten.
Blanda ströbröd, mjölk, blandfärs, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke.
Forma färsen till 2 stora pannbiffar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och bryn ca 2 min per sida. Lägg biffarna i en ugnsform. Tillaga klart mitt i ugnen ca 12 min, tills biffarna är helt genomstekta.
Skiva vitkål och gul lök tunt. Hetta upp lite mer olja i stekpannan. Fräs strimlad kål och lök ca 2 min. Krydda med torkad timjan, flytande honung och lite salt. Stek ytterligare någon minut. Lägg kål och lök i ugnsformen med biffarna.
Värm mjölk och smör i en liten kastrull. Häll av och mosa potatisen med en elvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölkblandningen och vispa till ett mos, smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
Servera pannbiffar med ugnsstekt kål, lök, potatismos och rårörda lingon.
Smaklig måltid!