Pad thai med jordnötter och lime
Utan gluten
Laktosfri

Pad thai med jordnötter och lime

4.12 (148)
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • sambal oelek
  • socker
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Vitlök
1 klyfta
Ingefära
½ bit
Lime
½ st
Socker
1 msk
Japansk sojasås
2 msk
(Sojabönor)
Vitvinsvinäger
1 msk
Sambal oelek
½ tsk
Jordnötter
30 g
(Jordnötter)
Morot
1 st
Pak choy
½ förp
Rödlök
1 st
Röd paprika
1 st
Olja
Vitlök
1 klyfta
Ägg
2 st
(Ägg)
Risnudlar
½ förp
Lime
½ st
Jordnötter
30 g
(Jordnötter)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
621 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
78 g
Protein:
24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Grovhacka vitlök. Skala och grovhacka ingefära (ca ½ msk). Lägg i en mixerbunke.
Tillsätt pressad limesaft, socker, japansk soja, vitvinsvinäger, sambal oelek och jordnötter till bunken. Mixa med stavmixer till en jordnötsdressing.
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj i kallt vatten.
Skala och grovriv morot. Skär pak choy i mindre bitar. Klyfta rödlök och strimla röd paprika.
Hetta upp lite neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Stek paprika, rödlök och pressad vitlök ca ½ min på hög värme under omrörning. För grönsakerna åt sidan och knäck ner ägg. Rör så att äggen går sönder och blanda med grönsakerna i pannan. Stek i ytterligare ca ½ min.
Vänd ner pak choy, morötter, kokta risnudlar och jordnötsdressing i woken. Ta pannan från värmen.
Klyfta resten av den använda limen. Grovhacka jordnötter. Lägg i skålar.
Strö hackade jordnötter över pad thai. Servera med limeklyftor. 
Smaklig måltid!