Mexican pork tacos med gurksalsa och vitlöksyoghurt

Mexican pork tacos

med gurksalsa och vitlöksyoghurt
3.99 (192)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Fläskkotlett
300 g
Vitlök
1 klyfta
Linas tre kryddor
½ förp
Tomatpuré
½ förp
Socker
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
1 tsk
Vatten
½ dl
Snackgurka
1 st
Socker
½ tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Chili flakes
1 krm
Olivolja
1 tsk
Salt
1 krm
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Tomat
2 st
Mixsallad
30 g
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 590 kcal
  • Fett: 22 g
  • Kolhydrater: 56 g
  • Protein: 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Strimla fläskkotlett och lägg i en bunke. Blanda med pressad vitlök, Linas tre kryddor, tomatpuré, socker, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Ställ åt sidan.
Tärna snackgurka fint och lägg i en skål. Blanda med socker, vitvinsvinäger, chili flakes (valfritt), olivolja och salt.
Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med pressad vitlök och salt.
Tärna tomat. Lägg upp tärnad tomat och mixsallad i skålar.
 Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek fläskköttet på hög värme ca 2 min. Sänk värmen och tillsätt vatten. Sjud ca 3 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Fyll tortillabröd med mexican pork och grönsaker. Servera med gurksalsa och vitlöksyoghurt.
Smaklig måltid!