Mexican pork tacos
med gurksalsa och vitlöksyoghurt3.99 (192)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- vatten
- vitvinsvinäger
Fläskkotlett
300 g
Vitlök
1 klyfta
Linas tre kryddor
½ förp
Tomatpuré
½ förp
Socker
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
1 tsk
Vatten
½ dl
Snackgurka
1 st
Socker
½ tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Chili flakes
1 krm
Olivolja
1 tsk
Salt
1 krm
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Tomat
2 st
Mixsallad
30 g
Tortillabröd
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 590 kcal
- Fett: 22 g
- Kolhydrater: 56 g
- Protein: 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Strimla fläskkotlett och lägg i en bunke. Blanda med pressad vitlök, Linas tre kryddor, tomatpuré, socker, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Ställ åt sidan.
Tärna snackgurka fint och lägg i en skål. Blanda med socker, vitvinsvinäger, chili flakes (valfritt), olivolja och salt.
Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med pressad vitlök och salt.
Tärna tomat. Lägg upp tärnad tomat och mixsallad i skålar.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek fläskköttet på hög värme ca 2 min. Sänk värmen och tillsätt vatten. Sjud ca 3 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Fyll tortillabröd med mexican pork och grönsaker. Servera med gurksalsa och vitlöksyoghurt.
Smaklig måltid!