Löpefri
Laktosfri
Vegetariskt
Marockansk auberginegryta
med hasselnötsdukkah och aprikossallad4.05 (63)
Under 40 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Svaveldioxid·
- Vete·
- Hasselnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- vatten
- flytande honung
- vitvinsvinäger
Couscous
125 g
Olivolja
Salt
2 krm
Vatten
2 dl
Torkade aprikoser
40 g
Bladpersilja
10 g
Aubergine
½ st
Gul lök
1 st
Kikärtor
1 förp
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Ras el hanout
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Tomatpuré
½ förp
Flytande honung
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 påse
Hasselnötter
25 g
Spiskummin
1 tsk
Malen koriander
½ tsk
Salt
½ krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 616 kcal
- Fett: 20 g
- Kolhydrater: 86 g
- Protein: 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Häll couscous i en bunke och blanda med lite olivolja och salt. Koka upp vatten. Häll det varma vattnet över couscousen och låt stå ca 12 min. Fluffa grynen med en gaffel.
Skär aubergine i tärningar. Klyfta gul lök. Häll av och skölj kikärtor.
Hetta upp olivolja i en stekgryta och stek aubergine ca 4 min. Tillsätt gul lök, pressad vitlök och ras el hanout. Stek ytterligare ca 2 min.
Tillsätt kikärtor, krossade tomater, vatten, tomatpuré, honung, vitvinsvinäger och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 12 min. Smaka av med salt.
Hetta upp en torr stekpanna och rosta hasselnötter, spiskummin, malen koriander och salt ca 2 min, tills nötterna är gyllenbruna men inte brända.
Strimla torkade aprikoser och bladpersilja. Blanda med couscousen.
Servera auberginegryta med couscoussallad. Toppa med hasselnötsdukkah.
Smaklig måltid!