Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- vetemjöl
- salt
- svartpeppar
Pasta
Casarecce (Vete)
200 g
Broccoli
1 st
Ärt- och parmesansås
Gul lök
1 st
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Smör (Mjölk)
1 msk
Vetemjöl (Vete)
2 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Mjölk (Mjölk, Laktos)
1 ½ dl
Gröna ärtor
½ förp
Salt
Svartpeppar
Kyckling
Kycklinginnerfilé
280 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
1 msk
Näringsvärde per portion
- Energi 771 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 87 g
- Protein 60 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Pasta: Koka casarecce enligt anvisning på förpackningen.
- Grovhacka broccoli. Koka broccoli med pastan ca 3 min mot slutet av koktiden.
- Ärt- och parmesansås: Finhacka gul lök. Finriv parmesanost. Smält smör i en kastrull och stek lök ca 3 min. Pudra över vetemjöl och vispa ner kycklingbuljong och mjölk, lite i taget. Koka upp och låt sjuda ca 3 min. Rör ner ärtor och hälften av parmesanen, spara resten till servering. Mixa ihop med stavmixer. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
- Kyckling: Krydda kycklinginnerfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp smör i en rymlig stekpanna och stek kycklingen på medelvärme ca 6 min runtom, tills kycklingen är helt genomstekt.
- Blanda pasta och broccoli med ärt- och parmesansås. Servera med nystekt kyckling och riven parmesan.