Krämig tomatpasta med linser och fetaost
Löpefri

Krämig tomatpasta med linser och fetaost

Nytt recept
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Gluten
    ·
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vitlök
Gul lök
1 st
Morot
1 st
Tomat
2 st
Oregano
10 g
Gröna linser
1 förp
Olivolja
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Passerade tomater
1 förp
Tomatpuré
1 msk
Japansk sojasås
1 msk
(Sojabönor)
Flytande honung
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Linguine
180 g
(Gluten)
Fetaost
100 g
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
732 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
97 g
Protein:
34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl pastavatten till steg 4.
Skala och grovhacka gul lök och morot. Klyfta tomat. Finhacka oregano (spara några blad till servering). Häll av och skölj gröna linser. 
 Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök, morot och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt linser, passerade tomater, oregano, tomatpuré, japansk soja, honung, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Låt puttra ca 8 min. 
Blanda pasta med tomatsås och sparat pastavatten. Vänd ner tomatklyftor och smaka av med lite salt. 
Toppa krämig tomatpasta med oregano och smulad fetaost. Servera direkt.
Smaklig måltid!