Krämig kyckling- och blomkålspasta med ädelost och persilja
Nytt recept
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
- vitlök
Blomkål
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Minutfilé
300 g
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl
1 tsk
Vispgrädde
½ dl
Mjölk
2 dl
Danablu
40 g
Mezze maniche rigate
180 g
Kruspersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 737 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 76 g
- Protein:
- 57 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i punkt 3.
Skär blomkål i små buketter (ca 2 cm). Hacka schalottenlök och vitlök. Strimla minutfilé.
Koka mezze maniche rigate-pasta enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen och blomkålen med salt och nymald svartpeppar ca 4 min. Tillsätt lök och vitlök, stek ytterligare ca 1 min. Pudra över vetemjöl och rör runt. Rör ner vispgrädde och mjölk. Koka upp och sjud ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smula ner ädelosten och rör tills den smält.
Grovhacka kruspersilja. Blanda avhälld pasta med pastasåsen. Servera kyckling- och ädelostpasta toppad med persilja.
Smaklig måltid!