Krämig kyckling- och blomkålspasta med ädelost och persilja

Krämig kyckling- och blomkålspasta med ädelost och persilja

Nytt recept
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • vitlök
Blomkål
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Minutfilé
300 g
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Mjölk
2 dl
(Mjölk)
Danablu
40 g
(Mjölk, Laktos)
Mezze maniche rigate
180 g
(Vete)
Kruspersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
737 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
76 g
Protein:
57 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i punkt 3.
Skär blomkål i små buketter (ca 2 cm). Hacka schalottenlök och vitlök. Strimla minutfilé.  
Koka mezze maniche rigate-pasta enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen och blomkålen med salt och nymald svartpeppar ca 4 min. Tillsätt lök och vitlök, stek ytterligare ca 1 min. Pudra över vetemjöl och rör runt. Rör ner vispgrädde och mjölk. Koka upp och sjud ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smula ner ädelosten och rör tills den smält.
Grovhacka kruspersilja. Blanda avhälld pasta med pastasåsen. Servera kyckling- och ädelostpasta toppad med persilja.
Smaklig måltid!