Laktosfri
Grönsakswok med nudlar
stekt ägg, koriander och jordnötterNytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Jordnötter·
- Sojabönor·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- vatten
- vitvinsvinäger
Japansk soja
2 msk
Chili flakes
1 krm
Olja
1 tsk
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
1 ½ msk
Vatten
2 msk
Malen ingefära
½ påse
Vitlök
1 klyfta
Röd paprika
1 st
Broccoli
1 st
Olja
Salt
Äggnudlar
1 förp
Koriander
20 g
Hackade jordnötter
1 förp
Ägg
2 st
Olja
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 529 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 61 g
- Protein:
- 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Häll japansk soja i en liten skål. Blanda med chili flakes (efter egen smak), neutral olja, socker, vitvinsvinäger, vatten, malen ingefära och pressad vitlök.
Strimla röd paprika. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola sedan kallt.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek ägg ca 3 min på medelvärme. Låt gärna gulan vara lite lös. Lägg över på ett fat.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs broccoli och paprika på hög värme ca 3 min. Häll ner hälften av dressingen, fräs ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt.
Rör ner nudlar och resten av dressingen i woken. Servera toppad med koriander, hackade jordnötter och stekt ägg.
Smaklig måltid!