Grönsakswok med nudlar, stekt ägg, koriander och jordnötter
Laktosfri

Grönsakswok med nudlar

stekt ägg, koriander och jordnötter
Nytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor)
Chili flakes
1 krm
Olja
1 tsk
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
1 ½ msk
Vatten
2 msk
Malen ingefära
½ påse
Vitlök
1 klyfta
Röd paprika
1 st
Broccoli
1 st
Olja
Salt
Äggnudlar
1 förp
(Ägg, Vete)
Koriander
20 g
Hackade jordnötter
1 förp
(Jordnötter)
Ägg
2 st
(Ägg)
Olja
Näringsinnehåll per portion
Energi:
529 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
61 g
Protein:
27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Häll japansk soja i en liten skål. Blanda med chili flakes (efter egen smak), neutral olja, socker, vitvinsvinäger, vatten, malen ingefära och pressad vitlök.
 Strimla röd paprika. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola sedan kallt.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek ägg ca 3 min på medelvärme. Låt gärna gulan vara lite lös. Lägg över på ett fat.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs broccoli och paprika på hög värme ca 3 min. Häll ner hälften av dressingen, fräs ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt.
Rör ner nudlar och resten av dressingen i woken. Servera toppad med koriander,  hackade jordnötter och stekt ägg.
Smaklig måltid!