Laktosfri
Grönsakswok med nudlar, stekt ägg, koriander och jordnötter
4.02 (195)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Jordnötter·
- Sojabönor·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- socker
- vitvinsvinäger
- vatten
- salt
Japansk sojasås
2 msk
Chili flakes
1 krm
Olja
1 tsk
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
1 ½ msk
Vatten
2 msk
Malen ingefära
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Röd paprika
1 st
Broccoli
1 st
Olja
Salt
Äggnudlar
1 förp
Koriander
20 g
Hackade jordnötter
1 förp
Ägg
2 st
Olja
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 538 kcal
- Fett: 21 g
- Kolhydrater: 61 g
- Protein: 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Strimla röd paprika. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola sedan kallt.
Häll japansk soja i en liten skål. Blanda med chili flakes (efter egen smak), neutral olja, socker, vitvinsvinäger, vatten, malen ingefära och pressad vitlök.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek ägg ca 3 min på medelvärme. Låt gärna gulan vara lite lös. Lägg över på ett fat.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs broccoli och paprika på hög värme ca 3 min. Häll ner hälften av dressingen, fräs ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt.
Rör ner nudlar och resten av dressingen i woken. Servera toppad med koriander, hackade jordnötter och stekt ägg.
Smaklig måltid!