Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- olivolja
- smör
- vetemjöl
- mjölk
Marinerad fläskkotlett
Fläskkotlett
300 g
Mild senap (Senap)
2 msk
Vitlök
1 klyfta
Torkad dragon
2 tsk
Salt
2 krm
Olivolja
Gräddsås
Champinjoner
125 g
Olivolja
Smör (Mjölk)
1 tsk
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Mjölk (Mjölk)
2 dl
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Kycklingbuljong
½ påse
Till servering
Spaghetti (Vete)
200 g
Cocktailtomater
250 g
Näringsvärde per portion
- Energi 780 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 87 g
- Protein 52 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
- Förberedelser: Skiva skogschampinjoner. Strimla fläskkotlett.
- Marinerad fläskkotlett: Lägg strimlad fläskkotlett i en bunke. Blanda med mild senap, pressad vitlök, torkad dragon och salt. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek köttet ca 5 min. Lägg över på ett fat, spara stekpannan.
- Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
- Gräddsås: Hetta upp olivolja i den använda stekpannan. Stek champinjoner ca 4 min. Tillsätt smör och pudra över vetemjöl. Vispa ner vispgrädde, mjölk (lite i taget), kinesisk soja och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 3 min. Lägg tillbaka köttet i pannan och sjud ytterligare ca 2 min, tills det är helt genomstekt.
- Blanda fläskkotlett och gräddsås med nykokta pasta. Servera med cocktailtomater!