Frasig filodegspaj med rödbetor och fetaost
3.37 (301)
Under 45 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
Rödbetor
1 förp
Fetaost
100 g
Ägg
3 st
Mjölk
1 ½ dl
Vitlök
1 klyfta
Torkad rosmarin
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
1 msk
Filodeg
½ förp
Mixsallad
½ förp
Citron
½ st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 712 kcal
- Fett:
- 30 g
- Kolhydrater:
- 78 g
- Protein:
- 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skär rödbetor i klyftor. Bryt fetaost i bitar. Vispa ihop ägg, mjölk, pressad vitlök, torkad rosmarin, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Smält smör i en liten kastrull.
Klä en smord ugnsform (ca 15x20 cm) med filodeg, pensla smör mellan lagren. Fördela rödbetor och fetaost i pajskalet och häll på äggstanningen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min, eller tills pajen stannat.
Lägg mixsallad i en skål och dressa med pressad citronsaft, lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Servera filodegspajen med sallad!
Smaklig måltid!