Frasig filodegspaj med rödbetor och fetaost

Frasig filodegspaj med rödbetor och fetaost

3.37 (301)
Under 45 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
Rödbetor
1 förp
Fetaost
100 g
(Mjölk, Laktos)
Ägg
3 st
(Ägg)
Mjölk
1 ½ dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Torkad rosmarin
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
1 msk
(Mjölk)
Filodeg
½ förp
(Sojabönor, Vete)
Mixsallad
½ förp
Citron
½ st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
712 kcal
Fett:
30 g
Kolhydrater:
78 g
Protein:
33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skär rödbetor i klyftor. Bryt fetaost i bitar. Vispa ihop ägg, mjölk, pressad vitlök, torkad rosmarin, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Smält smör i en liten kastrull.
Klä en smord ugnsform (ca 15x20 cm) med filodeg, pensla smör mellan lagren. Fördela rödbetor och fetaost i pajskalet och häll på äggstanningen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min, eller tills pajen stannat.
Lägg mixsallad i en skål och dressa med pressad citronsaft, lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Servera filodegspajen med sallad!
Smaklig måltid!