Fläskkotlett med enkel bearnaisesås och tomatsallad
4.15 (975)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
- olivolja
- bakplåtspapper
- rödvinsvinäger
- smör
- vetemjöl
- mjölk
Småpotatis
400 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Bakplåtspapper
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Mixsallad
65 g
Olivolja
Rödvinsvinäger
1 tsk
Smör
1 msk
Vetemjöl
½ msk
Mjölk
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
Torkad dragon
1 tsk
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 553 kcal
- Fett: 24 g
- Kolhydrater: 45 g
- Protein: 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Blanda småpotatis, salt, lite nymald svartpeppar och olivolja på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
Skiva tomat och bananschalottenlök. Blanda med mixsallad, lite olivolja och rödvinsvinäger på ett fat.
Smält smör i en liten kastrull. Pudra över vetemjöl. Rör ner mjölk, smulad kycklingbuljong och lite nymald svartpeppar. Låt sjuda ca 5 min, rör om då och då. Ta från värmen och rör ner matyoghurt och torkad dragon.
Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek köttet ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera stekt fläskkotlett med bearnaisesås, tomatsallad och rostad potatis.
Smaklig måltid!