Fisksoppa med aioli, persilja och surdegsbröd
15-20
Laktosfri

Fisksoppa med aioli, persilja och surdegsbröd

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • selleri,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • olivolja
  • vatten
  • svartpeppar

Tillbehör

Surdegspavé (Vete)
2 st
bladpersilja
Bladpersilja
20 g

Aioli

majonnäs
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Salt
½ krm
Vitlök
½ klyfta

Fisksoppa

gul lök
Gul lök
1 st
tomat
Tomat
2 st
morot
Morot
2 st
selleristjälk
Selleristjälk (Selleri)
1 st
Olivolja
torkad timjan
Torkad timjan
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
krossade tomater
Krossade tomater
1 förp
Vatten
3 dl
kycklingbuljong
Kycklingbuljong
1 påse
torskfilé
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 564 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 52 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Grädda surdegspavé enligt anvisning på förpackningen.
  3. Aioli: Blanda majonnäs, salt och pressad vitlök i en liten skål.
  4. Fisksoppa: Klyfta gul lök och skär tomat i mindre bitar. Skala och slanta morötter. Strimla stjälkselleri. Hetta upp olivolja i stekgrytan. Fräs gul lök, tomat, selleri, morötter, torkad timjan och pressad vitlök ca 4 min. Tillsätt krossade tomater, vatten och kycklingbuljong. Låt sjuda under lock ca 5 min.
  5. Skär torskfilé i mindre bitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt fisken till grytan och sjud ca 2 min, tills fisken är klar. Smaka av med lite salt.
  6. Grovhacka bladpersilja. Strö persilja över fisksoppan. Servera med en klick aioli och nygräddat bröd.