Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- smör
- vatten
Vitkålssallad
Strimlad vitkål
250 g
Olivolja
½ msk
Vitvinsvinäger
1/2 msk
Salt
Svartpeppar
Färsjärpar
Bananschalottenlök
1 st
Ströbröd (Vete)
½ förp
Mjölk (Mjölk, Laktos)
4 msk
Salt
1/2 tsk
Svartpeppar
Blandfärs
250 g
Smör (Mjölk)
Vatten
¾ dl
Potatismos
Mospotatis
400 g
Mjölk (Mjölk, Laktos)
1 dl
Smör (Mjölk)
1 msk
Salt
Svartpeppar
Tillbehör
Bladpersilja
20 g
Rårörda lingon
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 711 kcal
- Fett 31 g
- Kolhydrater 76 g
- Protein 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Potatismos: Skala och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela stora potatisar för kortare koktid.
- Vitkålssallad: Lägg strimlad vitkål i en bunke och blanda med olivolja, vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar. Använd gärna händerna och krama kålen mjuk.
- Färsjärpar: Finhacka schalottenlök och lägg i en bunke. Blanda med ströbröd, mjölk, salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt blandfärsen och blanda väl.
- Forma färsen till ca 6 järpar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek järparna ca 6 min runt om. Häll på vatten och låt järparna sjuda i skyn ca 2 min, till de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Potatismos: Värm mjölk och smör i en liten kastrull. Häll av och mosa potatisen med elvisp. Tillsätt den varma mjölkblandningen och vispa till ett krämigt mos. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Tilbehör: Grovhacka bladpersilja. Strö persilja över moset. Servera nystekta järpar med krämigt potatismos, vitkålssallad och rårörda lingon.