Citron- och ricottapasta med rostad fänkål och solroskärnor
Rätten saknar betyg
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
Fänkål
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Solroskärnor
40 g
Citron
1 st
Riven parmesan
25 g
Ricotta
½ förp
Vitlök
½-1 klyfta
Olivolja
½ msk
Salt
Svartpeppar
Spaghetti
200 g
Babyspenat
30 g
Bladpersilja
20 g
Riven parmesan
25 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 735 kcal
- Fett: 29 g
- Kolhydrater: 82 g
- Protein: 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Skär tunna skivor av fänkål på längden. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med lite salt och nymald svartppepar. Rosta i mitten av ugnen ca 10 min. Ta ut plåten och blanda fänkålen med solroskärnor, rosta ytterligare ca 5 min.
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½-1 dl av kokvattnet till steg 4.
Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda ricotta, riven parmesanost, pressad vitlök, citronskal, citronsaft, olivolja, det sparade kokvattnet, lite salt och nymald svartpeppar i en skål.
Blanda ner citron- och ricottasåsen i kastrullen med nykokt spaghetti och babyspenat. Klipp bladpersilja med en sax direkt ner i pastan.
Servera citron- och ricottapasta toppad med rostad fänkål, solroskärnor och riven parmesanost.
Smaklig måltid!