Citron- och ricottapasta med rostad fänkål och solroskärnor

Citron- och ricottapasta med rostad fänkål och solroskärnor

Rätten saknar betyg
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Fänkål
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Solroskärnor
40 g
Citron
1 st
Riven parmesan
25 g
(Mjölk)
Ricotta
½ förp
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
½-1 klyfta
Olivolja
½ msk
Salt
Svartpeppar
Spaghetti
200 g
(Vete)
Babyspenat
30 g
Bladpersilja
20 g
Riven parmesan
25 g
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 735 kcal
  • Fett: 29 g
  • Kolhydrater: 82 g
  • Protein: 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
 Skär tunna skivor av fänkål på längden. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med lite salt och nymald svartppepar. Rosta i mitten av ugnen ca 10 min. Ta ut plåten och blanda fänkålen med solroskärnor, rosta ytterligare ca 5 min. 
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½-1 dl av kokvattnet till steg 4.
 Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda ricotta, riven parmesanost, pressad vitlök, citronskal, citronsaft, olivolja, det sparade kokvattnet, lite salt och nymald svartpeppar i en skål. 
Blanda ner citron- och ricottasåsen i kastrullen med nykokt spaghetti och babyspenat. Klipp bladpersilja med en sax direkt ner i pastan. 
Servera citron- och ricottapasta toppad med rostad fänkål, solroskärnor och riven parmesanost.
Smaklig måltid!