Caesarsallad med parmesan, grillad halloumi och rosmarinrostade rödbetor
3.95 (189)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- flytande honung
- bakplåtspapper
- vitlök
- vatten
- svartpeppar
Rödbetor
250 g
Olivolja
Salt
Torkad rosmarin
1 tsk
Flytande honung
½ msk
Surdegspavé
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
Parmesanost
1 bit
Matyoghurt
1 dl
Dijonsenap
1 msk
Vatten
1 msk
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Romansallad
1 st
Halloumi
200 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 699 kcal
- Fett: 36 g
- Kolhydrater: 55 g
- Protein: 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skrubba och skär rödbetor i klyftor. Lägg i en ugnsform och blanda med lite olivolja, salt och torkad rosmarin. Ringla över flytande honung. Rosta mitt i ugnen ca 30 min, eller tills rödbetorna känns mjuka.
Skär surdegsbaguette i tärningar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, pressad vitlök och lite salt. Tillaga i övre delen av ugnen ca 6 min, tills krutongerna är frasiga.
Finriv parmesanost och lägg i en rymlig salladsskål. Blanda ner matyoghurt, dijonsenap, vatten, pressad vitlök, salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Plocka salladen i mindre bitar.
Skär halloumi i 4 skivor. Hetta upp en grillpanna (eller stekpanna) och grilla ostskivorna ca 1 min per sida.
Blanda ner sallad och hälften av surdegskrutongerna i bunken med parmesandressing. Servera den krämiga salladen med rostade rödbetor, resten av krutongerna och grillad halloumi.
Smaklig måltid!