Burgare med hemgjord dressing och rostade morötter

Burgare med hemgjord dressing och rostade morötter

Rätten saknar betyg
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • olja
  • svartpeppar
  • olivolja
Matyoghurt
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Srirachasås
⅓ förp
Mild senap
1 tsk
(Senap)
Salt
Morötter
300 g
Olja
Salt
1 krm
Nötfärs
250 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja
Tomat
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Mixsallad
30 g
Hamburgerbröd
2 st
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 532 kcal
  • Fett: 24 g
  • Kolhydrater: 46 g
  • Protein: 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Blanda ihop matyoghurt, pressad vitlök, sriracha (efter egen smak), mild senap och lite salt i en skål.
Dela morötter i stavar och lägg i en ugnsform. Blanda med lite neutral olja och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 10 min, tills morötterna fått fin färg.
Forma nötfärs till 2 platta biffar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek burgarna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta.
Skiva tomat och bananschalottenlök. Lägg upp tillsammans med mixsallad på ett fat.
Fyll hamburgerbröd med burgare, grönsaker och dressing. Servera med rostade morötter.
Smaklig måltid!