Blomkålssoppa med olivfocaccia och rosmarin
Nytt recept
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flingsalt
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Surdegspizzadeg
1 st
Rosmarin
10 g
Snacksoliver
½ förp
Olivolja
1 tsk
Flingsalt
Blomkål
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Gräddmjölk
3 dl
Vatten
3 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 737 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 107 g
- Protein:
- 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Tryck ut pizzadegen i en smord ugnsform (ca 15x20 cm). Repa och finhacka rosmarin (spara lite till servering). Tryck ner snacksoliver i degen och strö på rosmarin, olivolja och lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 25 min, tills brödet fått fin färg.
Skär blomkål i mindre bitar. Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs blomkål, lök och pressad vitlök ca 4 min.
Tillsätt gräddmjölk, vatten och smulad grönsaksbuljong. Låt sjuda under lock ca 15 min, tills blomkålen är mjuk. Mixa soppan slät direkt i kastrullen. Smaka av med vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar. Späd eventuellt med lite mer vatten.
Toppa blomkålssoppan med rosmarin. Servera med olivfocaccia.
Smaklig måltid!