Blomkålssoppa med olivfocaccia och rosmarin

Blomkålssoppa med olivfocaccia och rosmarin

Nytt recept
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flingsalt
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Surdegspizzadeg
1 st
(Vete)
Rosmarin
10 g
Snacksoliver
½ förp
Olivolja
1 tsk
Flingsalt
Blomkål
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Gräddmjölk
3 dl
(Mjölk, Laktos)
Vatten
3 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
737 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
107 g
Protein:
24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Tryck ut pizzadegen i en smord ugnsform (ca 15x20 cm). Repa och finhacka rosmarin (spara lite till servering). Tryck ner snacksoliver i degen och strö på rosmarin, olivolja och lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 25 min, tills brödet fått fin färg.
Skär blomkål i mindre bitar. Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs blomkål, lök och pressad vitlök ca 4 min. 
Tillsätt gräddmjölk, vatten och smulad grönsaksbuljong. Låt sjuda under lock ca 15 min, tills blomkålen är mjuk. Mixa soppan slät direkt i kastrullen. Smaka av med vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar. Späd eventuellt med lite mer vatten.
Toppa blomkålssoppan med rosmarin. Servera med olivfocaccia.
Smaklig måltid!