25-35
Utan gluten
Allt i ett - Mozzarellagratinerad nötfärsragu med potatis och ruccola
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- socker
Potatis
Potatis
400 g
Nötfärsragu
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Torkad timjan
½ tsk
Tomatpuré
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Socker
1 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Tillbehör
Riven mozzarella (Mjölk, Laktos)
100 g
Morot
2 st
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 648 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 55 g
- Protein 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en rymlig kastrull. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Skär potatis i centimeter-tjocka skivor och koka den ca 15 min.
- Nötfärsragu: Hacka schalottenlök. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs nötfärs och lök ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök, torkad timjan och tomatpuré, fräs ytterligare ca 1 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
- Rör ner krossade tomater, vatten, socker och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 8 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Blanda nötfärsragu med avhälld potatis i en smord ugnsform. Toppa med riven mozzarella. Tillaga högt upp i ugnen ca 10 min, tills osten fått fin färg.
- Skala och skär morötter i stavar, ställ i glas.
- Servera mozzarellagratinerad nötfärsragu med ruccola och morotsstavar.