Allt i ett - Mozzarellagratinerad nötfärsragu med potatis och ruccola
Utan gluten

Allt i ett - Mozzarellagratinerad nötfärsragu

med potatis och ruccola
3.98 (170)
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • socker
Potatis
400 g
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Torkad timjan
½ tsk
Tomatpuré
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Socker
1 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Riven mozzarella
100 g
(Mjölk, Laktos)
Morot
2 st
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 648 kcal
  • Fett: 28 g
  • Kolhydrater: 55 g
  • Protein: 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en rymlig kastrull. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skär potatis i centimeter-tjocka skivor och koka den ca 15 min.
Hacka schalottenlök. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs nötfärs och lök ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök, torkad timjan och tomatpuré, fräs ytterligare ca 1 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Rör ner krossade tomater, vatten, socker och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 8 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Blanda nötfärsragu med avhälld potatis i en smord ugnsform. Toppa med riven mozzarella. Tillaga högt upp i ugnen ca 10 min, tills osten fått fin färg.
Skala och skär morötter i stavar, ställ i glas.
Servera mozzarellagratinerad nötfärsragu med ruccola och morotsstavar. 
Smaklig måltid!