Laktosfri
Utan gluten
Karibisk fiskgryta med kokosmjölk och lime
4.2 (923)
Under 35 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- olja
- vatten
- svartpeppar
- socker
Lime
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Röd chili
½ st
Vitlök
2 klyfta
Tomat
1 st
Gul paprika
1 st
Torskfilé
300 g
Salt
½ tsk
Olja
Malen ingefära
1 tsk
Torkad timjan
1 tsk
Vatten
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Coconut cream
1 förp
Svartpeppar
Socker
½ tsk
Basmatiris
135 g
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 546 kcal
- Fett: 14 g
- Kolhydrater: 69 g
- Protein: 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka, smaka dig fram till lagom styrka!
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka schalottenlök, röd chili och vitlök. Tärna tomat och gul paprika. Skär torskfilé i grytbitar och krydda med salt.
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt malen ingefära, torkad timjan, socker, chili, tomat, paprika, vatten, grönsaksbuljong och coconut cream. Sjud ca 3 min.
Lägg ner fisken i grytan. Tillsätt finrivet skal från hela limen och smaka av med pressad saft från halva. Skär den andra halvan i klyftor. Sjud ca 2 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka koriander. Toppa karibisk fiskgryta med koriander. Servera med basmatiris och limeklyfta.
Smaklig måltid!