Mandelbakad kummel med currysås
Utan gluten

Mandelbakad kummel med currysås

Rätten saknar betyg
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete
    ·
  • Mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • smör
  • vetemjöl
  • mjölk
  • vitvinsvinäger
Rött äpple
1 st
Kapkummel
300 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Mandelspån
25 g
(Mandel)
Bananschalottenlök
1 st
Smör
(Mjölk)
Curry
1 tsk
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Mjölk
2 dl
(Mjölk)
Kycklingbuljong
½ påse
Vitvinsvinäger
1 tsk
Jasminris
135 g
Mixsallad
65 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 719 kcal
  • Fett: 29 g
  • Kolhydrater: 73 g
  • Protein: 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du tid? Gör gärna en dressing med lite olivolja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Tärna bananschalottenlök och äpple. Lägg kummelfilé i en liten smord ugnsform och krydda med salt.
Hetta upp lite smör i en kastrull. Fräs lök med curry ca 1 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner vispgrädde, mjölk (lite i taget) och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 4 min. Ta från värmen och rör ner vitvinsvinäger.
Strö äpple runt om fisken i ugnsformen. Häll över den varma currysåsen och toppa med mandelspån. Tillaga mitt i ugnen ca 8 min, tills fisken är klar.
Lägg upp mixsallad i en skål - se tips!
Servera mandelbakad kummel med currysås, jasminris och sallad.
Smaklig måltid!