Laktosfri
Hongkong noodles med sesamstekt nötfärs
ingefära och lime4.04 (684)
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- vatten
- olja
- vetemjöl
- salt
Sesamolja
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 msk
Japansk soja
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Äggnudlar
1 förp
Ingefära
1 bit
Röd paprika
1 st
Grön paprika
1 st
Rödlök
1 st
Olja
Nötfärs
250 g
Vetemjöl
½ msk
Chili flakes
Salt
Lime
1 st
Sesamfrön
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 663 kcal
- Fett: 27 g
- Kolhydrater: 69 g
- Protein: 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en skål.
Blanda ihop sesamolja, pressad vitlök, socker, japansk soja och vatten i en skål.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten.
Skala och finhacka ingefära. Skär röd och grön paprika i mindre bitar. Finstrimla rödlök.
Hetta upp neutral olja i en wok eller stekpanna. Fräs nötfärs ca 6 min, tills den börjar bli frasig. Tillsätt ingefära och vetemjöl, fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner woksås och koka upp. Blanda ner all paprika, låt koka ca 1 min. Tillsätt strimlad rödlök och nudlar, woka ihop ca 1 min. Smaka av med salt och chili flakes.
Klyfta lime. Strö sesamfrön över woken och servera med limeklyfta.
Smaklig måltid!