Laktosfri
Pork teriyaki
med grönsakswok och jasminris3.87 (246)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olja
Teriyakisås
1 förp
Broccoli
1 st
Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Olja
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Jasminris
135 g
Lime
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 617 kcal
- Fett:
- 14 g
- Kolhydrater:
- 77 g
- Protein:
- 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Går lika bra att skippa vitlöken i grönsakswoken.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skär broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Skär röd paprika i mindre bitar och klyfta rödlök tunt.
Skär fläskkotlett i tunna strimlor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp neutral olja i en wok eller stekpanna. Stek köttet ca 4 min, tills den fått fin färg. Blanda ner teriyakisåsen. Låt puttra ca 2 min, tills köttet är helt genomstekt.
Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs broccoli, röd paprika och rödlök ca 4 min. Tillsätt pressad vitlök (se tips!) och fräs ytterligare ca 1 min. Krydda allt med lite salt och nymald svartpeppar.
Klyfta lime. Servera fläskkotlett i teriyakisås med wokade grönsaker, limeklyfta och nykokt jasminris.
Smaklig måltid!