Pork teriyaki med grönsakswok och jasminris
Laktosfri

Pork teriyaki

med grönsakswok och jasminris
3.87 (246)
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • olja
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olja
Teriyakisås
1 förp
(Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
Broccoli
1 st
Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Olja
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Jasminris
135 g
Lime
1 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 617 kcal
  • Fett: 14 g
  • Kolhydrater: 77 g
  • Protein: 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Går lika bra att skippa vitlöken i grönsakswoken.

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skär broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Skär röd paprika i mindre bitar och klyfta rödlök tunt.
Skär fläskkotlett i tunna strimlor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp neutral olja i en wok eller stekpanna. Stek köttet ca 4 min, tills den fått fin färg. Blanda ner teriyakisåsen. Låt puttra ca 2 min, tills köttet är helt genomstekt.
Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs broccoli, röd paprika och rödlök ca 4 min. Tillsätt pressad vitlök (se tips!) och fräs ytterligare ca 1 min. Krydda allt med lite salt och nymald svartpeppar. 
Klyfta lime. Servera fläskkotlett i teriyakisås med wokade grönsaker, limeklyfta och nykokt jasminris.
Smaklig måltid!