Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Rödlök
1 st
Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Rosmarin/timjan mix
½ förp
Snackgurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Blandfärs
250 g
Vatten
1 msk
Salt
½ tsk
Rosmarin/timjan mix
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Olivolja
Cocktailtomater
250 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 531 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 44 g
- Protein: 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta rödlök. Lägg potatis och lök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och rosmarin/timjan mix. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min.
Grovriv gurka och pressa ur vätskan. Lägg den rivna gurkan i en skål. Blanda med matyoghurt, pressad vitlök, lite salt och nymald svartpeppar.
Lägg blandfärs i en bunke. Blanda med vatten, salt, rosmarin/timjan mix, pressad vitlök och lite nymald svartpeppar. Forma till 2 biffar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta.
Servera färsbiffar med rostad potatis, tzatziki och cocktailtomater.
Smaklig måltid!