Krämig tagliatelle med tonfisk, tomat, parmesan och mixsallad

Krämig tagliatelle med tonfisk

tomat, parmesan och mixsallad
3.99 (158)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • sparat pastavatten
  • salt
  • svartpeppar
Gul lök
1 st
Cocktailtomater
125 g
Tonfisk i olja
1 förp
(Fisk)
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Crème fraiche med feta och tomat
½ förp
(Mjölk, Laktos)
Sparat pastavatten
1 dl
Salt
Svartpeppar
Tagliatelle
200 g
(Vete)
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Chili flakes
Mixsallad
30 g
Cocktailtomater
125 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 685 kcal
  • Fett: 24 g
  • Kolhydrater: 78 g
  • Protein: 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Hacka gul lök. Halvera cocktailtomat. Häll av tonfisk.
Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl pastavatten när du häller av pastan.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs gul lök ca 3 min. Tillsätt cocktailtomater och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 2 min. Tillsätt crème fraiche med feta och tomat och sparat pastavatten. Koka upp och blanda ner i den använda pastakastrullen tillsammans med avhälld pasta och tonfisk. Smaka av med lite salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Finriv parmesanost. Servera krämig tagliatelle i djupa tallrikar. Toppa med riven parmesan, chili flakes (valfritt), tomater och mixsallad. 
Smaklig måltid!