Krämig tagliatelle med tonfisk
tomat, parmesan och mixsallad3.99 (158)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- sparat pastavatten
- salt
- svartpeppar
Gul lök
1 st
Cocktailtomater
125 g
Tonfisk i olja
1 förp
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Crème fraiche med feta och tomat
½ förp
Sparat pastavatten
1 dl
Salt
Svartpeppar
Tagliatelle
200 g
Parmesanost
1 bit
Chili flakes
Mixsallad
30 g
Cocktailtomater
125 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 685 kcal
- Fett: 24 g
- Kolhydrater: 78 g
- Protein: 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Hacka gul lök. Halvera cocktailtomat. Häll av tonfisk.
Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl pastavatten när du häller av pastan.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs gul lök ca 3 min. Tillsätt cocktailtomater och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 2 min. Tillsätt crème fraiche med feta och tomat och sparat pastavatten. Koka upp och blanda ner i den använda pastakastrullen tillsammans med avhälld pasta och tonfisk. Smaka av med lite salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Finriv parmesanost. Servera krämig tagliatelle i djupa tallrikar. Toppa med riven parmesan, chili flakes (valfritt), tomater och mixsallad.
Smaklig måltid!