Orientalisk köttfärsgryta med ras el hanout och torkade tranbär
Laktosfri

Orientalisk köttfärsgryta med ras el hanout och torkade tranbär

3.9 (71)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vatten
  • flytande honung
Couscous
125 g
(Vete)
Olivolja
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Zucchini
1 st
Gul lök
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Ras el hanout
½ förp
Tomatpuré
1 förp
Vatten
2 dl
Köttbuljong
½ påse
Flytande honung
1 tsk
Torkade tranbär
25 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 588 kcal
  • Fett: 19 g
  • Kolhydrater: 70 g
  • Protein: 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Lägg couscous i en bunke och blanda med lite olivolja. Koka upp vatten och smulad kycklingbuljong i en liten kastrull. Häll den varma buljong över couscousen och täck med plastfolie. Låt stå och dra till servering. Fluffa upp grynen med en gaffel innan servering.
Strimla gul lök och skär zucchini i mindre bitar.
 Hetta upp olivolja i en stekgryta eller rymlig stekpanna. Fräs nötfärs ca 4 min. Tillsätt lök, pressad vitlök, ras el hanout och tomatpure. Fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner zucchini, vatten, smulad kycklingbuljong och flytande honung. Låt sjuda ca 4 min.
Toppa grytan med torkade tranbär och servera med couscous.
Smaklig måltid!