Linguine med vitlöksstekt portabello, ostsås och grönkålschips
30-40
Vegetariskt

Linguine med vitlöksstekt portabello, ostsås och grönkålschips

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • vetemjöl
  • vatten
  • mjölk
  • svartpeppar

Pasta

linguine
Linguine (Vete)
200 g

Grönkålschips

grönkål
Grönkål
100 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt

Ostsås

bananschalottenlök
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Smör (Mjölk)
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Vatten
1 ½ dl
Mjölk (Mjölk)
1 dl
grönsaksbuljong
Grönsaksbuljong
½ påse
Riven cheddarost (Mjölk)
100 g
Salt
Svartpeppar

Portabello

portabello
Portabello
150 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar

Till servering

Riven cheddarost (Mjölk)
50 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 752 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 81 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i punkt 4.
  2. Grönkålschips: Plocka grönkålen från stammen. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Rosta i mitten av ugnen ca 8 min. Blanda runt efter halva tiden.
  3. Ostsås: Finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs i en liten kastrull med smör. Blanda ner vetemjöl. Vispa ner vatten, mjölk och grönsaksbuljong, låt sjuda ca 5 min. Tillsätt riven cheddarost och mixa såsen slät med stavmixer. Smaka eventuellt av med lite salt och nymald svartpeppar. Blir såsen för tjock så späd med lite vatten.
  4. Pasta: Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. 
  5. Portabello: Skär portabello i mindre bitar. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek svamp och pressad vitlök ca 2 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
  6. Häll av pastan och blanda med ostsåsen. Servera krämig linguine toppad med portabello, grönkålschips och riven cheddarost.