30-40
Vegetariskt
Linguine med vitlöksstekt portabello, ostsås och grönkålschips
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- smör
- vetemjöl
- vatten
- mjölk
- svartpeppar
Pasta
Linguine (Vete)
200 g
Grönkålschips
Grönkål
100 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Ostsås
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Smör (Mjölk)
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Vatten
1 ½ dl
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Riven cheddarost (Mjölk)
100 g
Salt
Svartpeppar
Portabello
Portabello
150 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Till servering
Riven cheddarost (Mjölk)
50 g
Näringsvärde per portion
- Energi 752 kcal
- Fett 31 g
- Kolhydrater 81 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i punkt 4.
- Grönkålschips: Plocka grönkålen från stammen. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Rosta i mitten av ugnen ca 8 min. Blanda runt efter halva tiden.
- Ostsås: Finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs i en liten kastrull med smör. Blanda ner vetemjöl. Vispa ner vatten, mjölk och grönsaksbuljong, låt sjuda ca 5 min. Tillsätt riven cheddarost och mixa såsen slät med stavmixer. Smaka eventuellt av med lite salt och nymald svartpeppar. Blir såsen för tjock så späd med lite vatten.
- Pasta: Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
- Portabello: Skär portabello i mindre bitar. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek svamp och pressad vitlök ca 2 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
- Häll av pastan och blanda med ostsåsen. Servera krämig linguine toppad med portabello, grönkålschips och riven cheddarost.