Asiatisk fläskfärspanna med färsk ingefära och jasminris
20-30
Laktosfri

Asiatisk fläskfärspanna med färsk ingefära och jasminris

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • vatten
  • vitvinsvinäger
  • socker
  • neutral olja
  • svartpeppar

Fläskfärspanna

Bananschalottenlök
1 st
Ingefära
½ bit
Salt
Japansk soja (Sojabönor)
2 msk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Vatten
1 ½ dl
Chili flakes
¼ tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Socker
½ msk
Majsstärkelse
1 tsk
Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta

Grönsaker

Pak choy
1 st
Röd paprika
1 st
Neutral olja
Salt
Svartpeppar

Till servering

Jasminris
135 g
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 647 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 70 g
  • Protein 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Finhacka schalottenlök. Skala och finriv ingefära. Klyfta pak choy och röd paprika tunt. Blanda japansk soja, kinesisk soja, chili flakes, vatten, vitvinsvinäger, socker och majsstärkelse i en skål.
  3. Fläskfärspanna: Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs all fläskfärs på hög värme ca 4 min. Tillsätt lök, riven ingefära och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 2 min. Tillsätt sojablandningen och låt allt sjuda ca 3 min.
  4. Grönsaker: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek pak choy och röd paprika ca 3 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. 
  5. Servera fläskfärspanna med jasminris och grönsaker. Toppa med koriander.