Asiatisk fläskfärspanna med färsk ingefära och jasminris
Laktosfri

Asiatisk fläskfärspanna

med färsk ingefära och jasminris
4.28 (240)
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • vatten
  • vitvinsvinäger
  • socker
  • olja
  • svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Ingefära
½ bit
Salt
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor)
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Vatten
1 ½ dl
Chili flakes
¼ tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Socker
½ msk
Majsstärkelse
1 tsk
Olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Pak choy
1 st
Röd paprika
1 st
Olja
Salt
Svartpeppar
Jasminris
135 g
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 647 kcal
  • Fett: 27 g
  • Kolhydrater: 70 g
  • Protein: 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Finhacka schalottenlök. Skala och finriv ingefära. Klyfta pak choy och röd paprika tunt. Blanda japansk soja, kinesisk soja, chili flakes, vatten, vitvinsvinäger, socker och majsstärkelse i en skål.
 Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs all fläskfärs på hög värme ca 4 min. Tillsätt lök, riven ingefära och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 2 min. Tillsätt sojablandningen och låt allt sjuda ca 3 min.
 Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek pak choy och röd paprika ca 3 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. 
Servera fläskfärspanna med jasminris och grönsaker. Toppa med koriander.
Smaklig måltid!