Risnudelwok med vegetarisk färs, champinjoner, koriander och jordnötter
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Risnudelwok med vegetarisk färs

champinjoner, koriander och jordnötter
3.86 (254)
Under 35 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • balsamvinäger
  • socker
  • salt
  • olja
Japansk soja
1 förp
(Sojabönor)
Vatten
1 dl
Balsamvinäger
1 msk
Socker
½ msk
Salt
1 krm
Srirachasås
½ förp
Majsstärkelse
½ msk
Olja
Vegetarisk färs
1 förp
Malen ingefära
1 tsk
Salt
1 krm
Zucchini
1 st
Rödlök
1 st
Champinjoner
125 g
Olja
Vitlök
2 klyfta
Risnudlar
½ förp
Lime
½ st
Koriander
20 g
Hackade jordnötter
1 förp
(Jordnötter)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 646 kcal
  • Fett: 28 g
  • Kolhydrater: 71 g
  • Protein: 27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till nudelkoket i steg 5.
 Halvera zucchini på längden och skär i skivor. Skiva rödlök tunt. Kvarta champinjoner. Grovhacka koriander.
 Blanda japansk soja, vatten, socker, balsamvinäger, salt och srirachasås i en skål. Vispa ner majsstärkelse. 
Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna eller wok. Stek vegetarisk färs och malen ingefära ca 3 min. Smaka av med lite salt. Lägg över på ett fat, spara stekpannan.
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. 
Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan. Stek champinjoner, zucchini och rödlök ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök, fräs ytterligare ca 1 min.
Rör ner den stekta vegetariska färsen, kokta risnudlar och woksås i pannan. Blanda väl och ta från värmen.
Klyfta lime. Toppa vegetarisk risnudelwok med koriander och jordnötter. Servera med limeklyfta.
Smaklig måltid!