Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Risnudelwok med vegetarisk färs
champinjoner, koriander och jordnötter3.86 (254)
Under 35 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Jordnötter·
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- balsamvinäger
- socker
- salt
- olja
Japansk soja
1 förp
Vatten
1 dl
Balsamvinäger
1 msk
Socker
½ msk
Salt
1 krm
Srirachasås
½ förp
Majsstärkelse
½ msk
Olja
Vegetarisk färs
1 förp
Malen ingefära
1 tsk
Salt
1 krm
Zucchini
1 st
Rödlök
1 st
Champinjoner
125 g
Olja
Vitlök
2 klyfta
Risnudlar
½ förp
Lime
½ st
Koriander
20 g
Hackade jordnötter
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 646 kcal
- Fett: 28 g
- Kolhydrater: 71 g
- Protein: 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till nudelkoket i steg 5.
Halvera zucchini på längden och skär i skivor. Skiva rödlök tunt. Kvarta champinjoner. Grovhacka koriander.
Blanda japansk soja, vatten, socker, balsamvinäger, salt och srirachasås i en skål. Vispa ner majsstärkelse.
Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna eller wok. Stek vegetarisk färs och malen ingefära ca 3 min. Smaka av med lite salt. Lägg över på ett fat, spara stekpannan.
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan. Stek champinjoner, zucchini och rödlök ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök, fräs ytterligare ca 1 min.
Rör ner den stekta vegetariska färsen, kokta risnudlar och woksås i pannan. Blanda väl och ta från värmen.
Klyfta lime. Toppa vegetarisk risnudelwok med koriander och jordnötter. Servera med limeklyfta.
Smaklig måltid!