25-35
Laktosfri
Torskfilé meunière med kryddig tomatsås, aioli och rostad persiljepotatis
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- socker
- vatten
- vetemjöl
Rostad persiljepotatis
Småpotatis
400 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Bladpersilja
20 g
Aioli
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Tomatsås
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Tomat
2 st
Olivolja
Tomatpuré
2 msk
Rökt chilikrydda
½ tsk
Socker
1 krm
Vatten
1 dl
Salt
Torsk meunière
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vetemjöl (Vete)
Olivolja
Näringsvärde per portion
- Energi 554 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 51 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad persiljepotatis: Halvera småpotatis och lägg i en ugnsform. Blanda med lite olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
- Aioli: Blanda majonnäs, pressad vitlök och salt i en liten skål.
- Förberedelser till tomatsås: Finhacka schalottenlök och vitlök. Tärna tomat.
- Tomatsås: Hetta upp olivolja i en kastrull. Fräs lök, vitlök och tomat ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare ca 1 min. Tillsat rökt paprika, socker och vatten. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med salt.
- Torsk: Skär torskfilé i portionsbitar och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg vetemjöl på en tallrik och vänd torskfiléerna i mjölet. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och stek den mjölade fisken ca 2 min per sida.
- Grovhacka bladpersilja och blanda med den rostade potatisen. Servera till nystekt torsk med tomatsås och aioli.