Torskfilé meunière med kryddig tomatsås, aioli och rostad persiljepotatis
Laktosfri

Torskfilé meunière med kryddig tomatsås, aioli och rostad persiljepotatis

Nytt recept
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Småpotatis
400 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Bladpersilja
20 g
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Tomat
2 st
Olivolja
Tomatpuré
2 msk
Rökt chilimix
½ tsk
Socker
1 krm
Vatten
1 dl
Salt
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vetemjöl
(Vete)
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
Energi:
552 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
51 g
Protein:
34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera småpotatis och lägg i en ugnsform. Blanda med lite olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
 Blanda majonnäs, pressad vitlök och salt i en liten skål.
 Finhacka schalottenlök och vitlök. Tärna tomat. 
 Hetta upp olivolja i en kastrull. Fräs lök, vitlök och tomat ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare ca 1 min. Tillsat rökt paprika, socker och vatten. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med salt.
 Skär torskfilé i portionsbitar och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg vetemjöl på en tallrik och vänd torskfiléerna i mjölet. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och stek den mjölade fisken ca 2 min per sida.
Grovhacka bladpersilja och blanda med den rostade potatisen. Servera till nystekt torsk med tomatsås och aioli.
Smaklig måltid!