Coconut bean curry med bulgur
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Coconut bean curry

med bulgur
Nytt recept
Under 35 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Gul lök
1 st
Tomat
1 st
Morot
1 st
Olja
Vitlök
1 klyfta
Garam masala
½ förp
Tomatpuré
½ förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar
Kidneybönor, 190g
1 förp
Kikärtor, 380g
1 förp
Babyspenat
30 g
Lime
½ st
Bulgur
125 g
(Vete)
Lime
½ st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
511 kcal
Fett:
17 g
Kolhydrater:
66 g
Protein:
23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Grovhacka gul lök och tomat. Grovriv morot. Hetta upp lite olja i en stekgryta och fräs lök, morot och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt garam masala och tomatpuré, fräs ytterligare ca 1 min. 
Blanda i cocconut cream, vatten och grönsaksbuljong, låt koka upp. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Sjud under lock ca 5 min.
Häll av och skölj kidneybönor och kikärtor. Blanda ner bönorna, tomat, babyspenat (spara lite till servering) och pressad limesaft i grytan. Sjud ytterligare ca 3 min.
Klyfta resten av limen. Toppa coconut bean curry med babyspenat. Servera med bulgur och limeklyfta.
Smaklig måltid!