Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Coconut bean curry
med bulgurNytt recept
Under 35 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Gul lök
1 st
Tomat
1 st
Morot
1 st
Olja
Vitlök
1 klyfta
Garam masala
½ förp
Tomatpuré
½ förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar
Kidneybönor, 190g
1 förp
Kikärtor, 380g
1 förp
Babyspenat
30 g
Lime
½ st
Bulgur
125 g
Lime
½ st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 511 kcal
- Fett:
- 17 g
- Kolhydrater:
- 66 g
- Protein:
- 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Grovhacka gul lök och tomat. Grovriv morot. Hetta upp lite olja i en stekgryta och fräs lök, morot och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt garam masala och tomatpuré, fräs ytterligare ca 1 min.
Blanda i cocconut cream, vatten och grönsaksbuljong, låt koka upp. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Sjud under lock ca 5 min.
Häll av och skölj kidneybönor och kikärtor. Blanda ner bönorna, tomat, babyspenat (spara lite till servering) och pressad limesaft i grytan. Sjud ytterligare ca 3 min.
Klyfta resten av limen. Toppa coconut bean curry med babyspenat. Servera med bulgur och limeklyfta.
Smaklig måltid!